SAIK Bandy kan i dag meddela att Joel Othén blir kvar i klubben

SAIK Bandy har glädjen att berätta att Joel Othén är klar för en fortsättning i klubben. - Jag vill vara med på den här resan, säger Joel.

Joel Othén fortsätter i SAIK Bandy

I dag kan SAIK Bandy meddela att man är överens med Joel Othén om en fortsättning. Kontraktet löper över ett år. SAIK Bandys t f klubbchef, Rafi Markarian:

- Joel är en av Sveriges bästa målvakter och att han väljer att fortsätta spela för oss är något vi är mycket glada över.

33-årige Joel kom till SAIK säsongen 2003/04 och har hunnit med över 400 matcher för klubben. Under tre säsonger (2013–2016) spelade han i den ryska storklubben SKA Neftyanik där han b la blev utsedd till ligans bäste målvakt, 2016. Säsongen 2016/17 kom han så tillbaka till SAIK där det nu alltså blir en fortsättning.

- Det känns väldigt bra att ha kommit fram till det beslutet. Tycker att det finns ett bra driv i föreningen nu och jag känner mig sugen att vara med på den här resan, säger Joel.

Det har gått ett antal veckor nu sedan säsongen tog slut. Hur ser du tillbaka på den?

- Som en ganska så turbulent sådan. Syftar väl mest på det ekonomiska som var runt föreningen då. Det blev rörigt ett tag där. Så här i efterhand så påverkade det nog vårt spel mer än vad vi kanske trodde. Man försöker ju slå bort det men det låg nog och gnagde innerst inne hos alla på något vis, menar Joel.

Hur går tankarna nu då?

- Nä, men nu känns det bra. Tycker det ska bli intressant att se vilket lag vi får ihop till slut. Vi har tappat två riktigt bra spelare. Samtidigt så har vi ju kvar många bra också och fått in Linus. Spännande med Jocke också som tränare. Kan vi alla ta ett kliv till så tror jag det blir en rolig säsong. Tror vi har goda möjligheter att gå långt även nästa säsong. Spelar man i SAIK så är det alltid målsättningen.

Landslaget då. Hur ser du på det? Är det ett mål att ta tillbaka platsen?

- Det är klart att det är roligt att vara med i landslaget. Men det är inget jag direkt siktar på och har som något mål nästa säsong. För mig är SAIK det viktigaste nu och få allt att fungera. Föreningen i stort men även vi som lag att vi kan få ihop det bra, avslutar Joel.

SAIK Bandy kan samtidigt meddela att målvaktstränare Lars Reuterhäll kommer att fortsätta. Lars har funnits i föreningen i många år och anses vara en av landets bästa målvaktstränare. SAIK Bandy är mycket nöjda över att samarbetet fortsätter även kommande säsong.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rafi Markarian, tf Klubbchef SAIK Bandy, 070-308 88 80