Ted Haraldsson lämnar SAIK. Jesper Hvornum återvänder

Ted Haraldsson lämnar SAIK efter 11 säsonger. Ny klubb blir Sirius. Samtidigt så välkomnar vi Jesper Hvornum hem igen.

Under onsdagen blev det klart att Ted Haraldsson lämnar SAIK Bandy för spel i Sirius. Samtidigt så kan vi välkomna hem en spelare till klubben. Det är Jesper Hvornum som återvänder till Sandviken närmast från Vetlanda. – Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka igen, säger Jesper.

Först konstaterar vi då att efter 11 säsonger i SAIK-tröja nummer 23 så väljer Ted Haraldsson att söka sig till andra utmaningar. Det blir Uppsalaklubben Sirius som nu får njuta av den skridskostarke och passningsskicklige Tranåsfostrade sonen.

Ted gick bandygymnasiet i Sandviken och debuterade i herrlaget 2008. Det blev inte mindre än 373 matcher i klubben. 77 mål och hela sex finaler med tre SM-guld.

- Jag kände att det här kanske var min sista chans att prova något nytt och det var jag sugen på, säger Ted till Bandypuls.

SAIK Bandy önskar Ted stort lycka till i den nya omgivningen och samtidigt riktar vi ett jättestort tack för alla 11 säsonger, 373 matcher, mål och vackra framspelningar!

Samtidigt så inledde SAIK sin säsong med första träningspasset under onsdagen. Löpning och lite fotboll stod på schemat. Och bland alla ansikten skymtades ett nytt. Fast ändå inte. För vi kan nu presentera att Jesper Hvornum är tillbaka i det svartvita färgerna. Senast det begav sig var 2013. Jesper som kommer från spel i Vetlanda det senaste två säsongerna är redo att åter igen ta på sig tröja nummer 42. Och Jesper behövde inte lång betänketid efter samtalet från SAIK.

- Det känns fantastiskt bra. För mig blev det här en drömlösning och jag har alltid känt starkt för SAIK och det tog inte lång tid för mig att säga ja, säger han.

Den snart 34-årige Jesper har Skutskär som moderklubb och gjorde sitt första framträdande i SAIK säsongen 2011/12 då han också var med och vann SM-guld. Det blev sedan en säsong till innan flyttlasset gick till Vetlanda. Där gjorde han först två säsonger innan det blev Falun. Sedan bar det i väg till Småland och Vetlanda igen säsongen 2017/18. Hur har bandyspelande Jesper Hvornum utvecklats sedan senast du var i SAIK?

- Har väl samlat på mig ännu mer rutin tycker jag och vet vad det innebär att vara en elitspelare i bandy. Har haft väldigt bra år där jag har varit och trivts. Men kände väl ganska tidigt den här säsongen att jag ville hemåt. Har tjejen i Falun och nu när SAIK hörde av sig så blev det väldigt enkelt beslut att ta.

Hur pass mycket har du följt SAIK den här säsongen?

- Det är klart att man har följt med allt som varit. Både på isen men även det som varit utanför. Känns ju väldigt skönt att det har ordnat upp sig och det verkar finnas ett bra driv i föreningen nu. Många som knutit nävarna och visat en vilja att få klubben på fötter igen.

Och hur ser du på säsongen som kommer då?

- Jag tror vi kan få ihop något bra. Det är ett starkt lag och det blir nog en rolig säsong, tror jag. Sen ska det bli lite extra roligt att få Jocke som tränare igen. Hade ju honom i Skutskär och det är en mycket bra person och tränare.

Hur hårt var första passet då?

- Inte speciellt hårt. Det var ganska lugnt. Mest för att komma in det och träffa gänget. Blir säkert tuffare längre fram.

Välkommen hem till SAIK Bandy då, Jesper!

- Tack så mycket!

Sedan tidigare står det också klart att Albin Thomsen och Albin Bjerkegren lämnar SAIK. Thomsen kommer att spela för Villa kommande säsong medan Bjerkegren ansluter till moderklubben Motala. Vi tackar båda två för deras insatser i SAIK och önskar dom stort lycka till i framtiden!

Även på damsidan kan vi notera en spelarförlust. Wilma Uhlin väljer att fortsätta sin bandykarriär i Skutskär. SAIK Bandy tackar Wilma för hennes insatser i klubben och önskar henne lycka till!