Isak Gradin går in som assisterande tränare i SAIK Dam

Förstärkningar inom SAIK Damlag på ledarsidan. Ny assisterande tränare blir Isak Gradin. - Det känns väldigt inspirerande, säger Isak.

Ledarstaben runt SAIK:s damlag kommande säsong är nu klar. Detta då Isak Gradin är klar för rollen som assisterande tränare till Patrik Allansson. En uppgift som han redan inför förra säsongen fick frågan om men då tackade nej. När samma fråga ställdes nu, blev svaret annorlunda.

- Kände att tiden inte riktigt hade räckt förra säsongen. Nu kändes det mer rätt. Jag är en person som vill gå in i saker med 100 procent och det kan jag i år. Känns väldigt inspirerande, säger Isak.

Isak kom till Sandviken redan i gymnasieåldern då han gick bandygymnasiet. Det blev spel i både U17 och U19 innan flyttlasset gick norrut, till hemorten Kalix. Där blev det dock bara en säsong. Längtan söderut tog vid och Skutskär blev ny klubb under fem säsonger. Nu på lite senare år så är det spel i Forsbacka som gäller för honom. Och kommande säsong så blir det då att kombinera med att vara tränare i SAIK:s damlag. Hur ser du på uppgiften?

- Det känns som jag sa, väldigt inspirerande. Verkar vara en mycket bra grupp där alla vill framåt och har roligt tillsammans. Bra energi, tycker jag. Sen finns det alltid utvecklingsmöjligheter i ett lag och det är väl där jag hoppas kunna hjälpa till.

Vad kan du bidra med, tror du?

- Jag tror att jag kan ta med mig lite vinnarinställning. Sen är jag ju försvarsspelare själv och där kanske jag kan bidra med lite tips och ideér om hur vi ska få ett ännu bättre försvarsspel. Ett stabilt försvarsspel är nyckeln till att lyckas, anser jag. Sen har ju Patrik satt en tydlig vision för det här laget och det är något som vi ska bygga vidare på.

Hur mycket har du följt laget och vad vet du om spelarna?

- Det är klart att man har följt säsongen och så där. Känner väl inte spelare för spelare men vi hade ju en upptaktsträff tidigare här och jag gillar deras inställning. Det finns en stark vilja att ta sig framåt och kan vi bara koppla ihop allt till en bra mix, kan det bli hur bra som helst, avslutar Isak.

Damernas säsong inleds på onsdag då första träningspasset genomförs.

Vi kan också berätta att inom ledarstaben så fortsätter Kit Barker som fystränare för laget och Jonny Grönoset ansluter som målvaktstränare. Jonny som för övrigt är pappa till Tova Grönoset som ju nyligen blev uttagen till svenska F-17 landslagets träningstrupp.