KLART: Ellen Nilsson skriver på för SAIK Bandy

KLART: Ellen Nilsson skriver på för SAIK Bandy

Talangen Ellen Nilsson flyttar i höst till Sandviken för att gå bandygymnasiet och spela i SAIK. Det har varit en dröm för henne sedan ung ålder. Från och med i höst besannas drömmen om att representera SAIK. Hon kommer senast från Surte/Kareby och har representerat Sverige i F17-landslaget där de vann VM-guld tillsammans med Tova Grönoset och Nelly Hedlund från SAIK.

Mer på meritlistan finns ett F17 SM-silvermed Surte/Kareby (2018/19), F17 World cup silver med Surte/Kareby, 3 säsonger i damallsvenskan med Kareby/Surte och Division 1 Hockey med Trollhättans HC.

-Det ska bli jättekul att spela i de svartvita färgerna som länge har varit en stor dröm för mig. SAIK är en fin och proffsig förening i mina ögon.

Din dröm har varit att få representera SAIK och gå bandygymnasiet i Sandviken, hur kommer det sig?

-Jag har varit på sommarbandyn i Sandviken i många år och på så sätt har jag fått lära känna föreningen, ledare och staden. I och med att man har haft så kul och trivts med föreningen fick man samtidigt upp blicken för bandygymnasiet.

Vad ser du fram emot i vinter?

-Jag ser fram emot att börja spela i SAIK och bli etablerad i elitserien. Att få lära känna alla spelare och ledare i laget ska bli riktigt kul.

Beskriv dig som bandyspelare?

-Jag skulle säga att jag är en tvåvägsspelare med ett bra passningsspel som gillar att göra mål.

Tack så mycket och lycka till i vinter!

 

Välkommen till SAIK Bandy, Ellen Nilsson!